Diarree

havermoutpap tegen diarreeHebben uw kinderen, vooral uw kleintjes, last van diarree of buikloop, neem dan uw toevlucht tot fijn geraspte appels.

Ook een beetje havermoutpap helpt vaak al de diarree te stoppen.

Bij grotere kinderen zijn ongekookte havervlokken meestal afdoende. Zij moeten deze goed kauwen, flink met speeksel vermengen en eventueel geruime tijd geen ander voedsel tot zich nemen. In een bijzonder hardnekkig geval helpt dezelfde plant die ook bloedingen stelpt, namelijk de tormentil of bloedwortel (Potentilla tormentilla), vrijwel altijd. Maar ook deze wenk hoort eigenlijk thuis bij de plantgeneeskunde (phytotherapie). 

Ernstige diaree

Is de diarree van ernstiger aard, dan dient de behandeling te beginnen met een „theepauze”. Hieronder verstaan wij dat, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de leeftijd van het kind, gedurende 6-12 uur, ja zelfs wel 24 uur lang, niets anders dan thee wordt gegeven. Hiervoor kan men bosbessebladeren, salie, IJslands mos of zilverschoon gebruiken, terwijl ook hier de bloedwortel goed voldoet. Bovendien is het raadzaam de aanwezige gifstoffen, die door prikkeling de diarree in stand houden, met een zeer actieve koolstof te binden. Witte leem werkt op eenzelfde wijze. De gifstoffen kunnen met het voedsel van buitenaf in de darm zijn terechtgekomen en aldus de darmstoornis

hebben veroorzaakt, of ze zijn het gevolg van de rottings- en gistingsprocessen in de darm. zodat ze slechts indirect bij de darmstoornis zijn betrokken. In ieder geval is het goed, bij elke darmstoornis die met diarree gepaard gaat, een zeer actieve koolstof te gebruiken. Actieve kool bindt alle giftige stoffen in de maag en darm en wordt via de ontlasting salie tegen diarreeuitgescheiden. U kan actieve kool in de apotheek aankopen onder de naam Norit.

Maak komaf met darmklachten

Met het darmklachten stappenplan zal u niet alleen gewicht verliezen, u zal gezonder eten, fitter en meer energie krijgen, en het belangrijkste: vrij zijn van darmklachten. Bekijk wat u allemaal ontvangt en overtuig uzelf.  In een onderstaande demo krijgt u onmiddellijk al een idee over de features u krijgt: De Menuplanner.  Dit is slechts één onderdeel van het darmklachten stappenplan.

Het darmklachten stappenplan bevat nog veel meer nuttige tips en informatie die je helpen om van je darmproblemen af te komen. Via onderstaande link wordt je doorgestuurd naar de samenvattingspagina waar jij kan zien, hoe het stappenplan werkt en hoe jij komaf kan maken met verstopping en diarree. Mis het niet! Een kijkje nemen kan nooit geen kwaad. U bent aan niets verplicht.

gezonde lunch