Misschien weet u niet precies welk Biotta-sap u het beste bekomt, of vindt u het moeilijk een familielid of kennis een juist advies te vragen? hieronder een overzicht van de belangrijkste sappen die je dagelijks kan gebruiken in je voeding.

Rauwe en geneeskrachtige sappen: Biotta sappen

Het is echter niet zo belangrijk hoe de wetenschap de werkzame factor verklaart, veel belangrijker is het feit dat genoemde sappen werkelijk een genezing tot stand brengen. De wetenschappelijke onderzoekingen bevestigen vaak slechts de in tientallen jaren opgedane ervaringen. Dit is tegenwoordig wel wat eenvoudiger, want nu bevestigt ook de wetenschap de schitterende werking van rauwe sappen en rauwe groenten. Het is een feit dat met aardappel- en koolsap zowel maag- als darmzweren kunnen worden genezen.

Nog interessanter misschien is de ervaring die ik met rauw aardappel-, wortel- en koolsap (onder andere van witte kool) bij reuma en jicht, ja zelfs bij ernstige vormen van jicht, heb opgedaan. Wanneer men naast de genoemde sappen natuurlijke voedingsmiddelen gebruikt, kan op deze ziekten een geneeskrachtige invloed worden uitgeoefend.

Biotta-selderijsap

Dit vertoont een uitgesproken base-overschot en bevordert sterk de uitscheiding. Biotta-selderijsap wordt aanbevolen bij alle stoornissen die zijn veroorzaakt door afzetting van slakken en gifstoffen, zoals bij reumatische en arthritische klachten. Biotta-selderijsap reguleert de waterhuishouding en verhoogt de vitaliteit bij oudere mensen.

Biotta-bietesap

Dit sap bevat als werkzame stof betaïne. Het stimuleert de functie van de levercellen, en werkt beschermend bij stoornissen van de lever en de galwegen. Honderd gram bietesap bevat vijf milligram ijzer, alsook talrijke spoorelementen, die vermoedelijk de opname van ijzer in het bloed bevorderen, ten gezond lichaam heeft vooral in de twee eerste levensjaren, in de puberteit, tijdens de zwangerschap, het zogen en in de overgangsjaren een sterke behoefte aan ijzer. In deze levensperioden kan Biotta-bietesap bijzonder worden aanbevolen. Bleke kinderen zouden elke dag vóór het eten een glas bietesap moeten drinken.

Biotta-tomatesap

Dit sap is aan te bevelen om oververmoeidheid en vroegtijdige veroudering te voorkomen. Biotta-tomatesap verfrist en reinigt het lichaam en neemt de vaak onaangename lijflucht weg.

Biotta-wortelsap

De vluchtige oliën van wortelen werken op de slijmvliezen in en verhogen de bloedcirculatie in het maag-, darmweefsel. Biotta-wortelsap helpt bij obstipatie en diarree door zijn nivellerende werking; bij kleuters doet het sap meestal de gevreesde maag- en darmcatarre in korte tijd verdwijnen; bovendien verdrijft het wormen. Vele andere klachten zoals hoofdpijn. eczeem en een onzuivere huid, kunnen met de spijsvertering verband houden en met behulp van wortelsap worden verholpen.

Dames waarderen Biotta-wortelsap als een natuurlijk ideaal slankheids- en schoonheidsmiddel. Het heeft een weldadige uitwerking bij het herstel van de gezondheid na operaties en ernstige ziekte, bij verkoudheid en bij ziekten die met koorts gepaard gaan. Dank zij het hoge gehalte aan caroteen (provitamine A) verbetert wortelsap het gezichtsvermogen en bevordert het de vorming van staafjesrood (ro-dopsine), waarvan een tekort nachtblindheid veroorzaakt.


Biotta-aardappelsap

In tegenstelling tot de overige Biotta-sappen, die behalve als geneesmiddel ook heel goed als aperitief kunnen worden gebruikt, is Biotta-aardappelsap een uitgesproken geneesmiddel, in het bijzonder bij maagzweren. De biotta-groentesappen zijn door lacto-fermentatie veredeld en hebben daardoor een stimulerende en neutraliserende uitwerking op de van levensbelang zijnde darmflora.

Conclusie

Nog maar weinig mensen gebruiken biotta sappen. De informatie wordt minder en minder op de kinderen overgedragen zodat deze heilzame sappen vergeten worden. Het is nochtans een fantastisch alternatief wanneer je er toch niet in slaagt om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te brengen.  Wel heeft er zich een nieuwe intrede gemaakt, nl de smoothie cultuur. Toch is het voor de werking van de darmen niet altijd goed om fruit en groenten te mengen. Dat wordt gedaan om de wrange smaak van groeten te verbergen. Smoothies zijn dus niet altijd een goed alternatief op de darmwerking. Dit heeft met het gistingsproces te maken dat veroorzaakt wordt door het fruit dat in een smoothie aanwezig is. 

Slaag je er toch in op een lekkere en gezonde manier een groente smoothie te bereiden, dan kan dit zeker grotendeels de biotta sappen vervangen. Let wel op. Gebruik geen geraffineerde witte suiker. Gebruik honing of bruine suiker wil je de smoothie wat zoeter maken.