Een goed gerichte stofwisselingskuur

sapkuur volgenOm de totale stofwisseling gunstig te beïnvloeden, moeten wij behalve de darm ook de lever, de gal en de nieren tot normale activiteit aanzetten. Hiervoor zorgt een sapreinigingskuur, samengesteld naar oosters voorbeeld en bekend als Rasayanakuur. Ze dient voor het reinigen en vernieuwen van de lichaamssappen, reguleert de stofwisseling en leidt tot een normale functie van de organen.

Voor meer informatie ga naar https://www.opgezettebuik.info

Bij geen enkele kuur moet men echter overdrijven. Vroeger werd op het platteland voor de voorjaarsschoonmaak van de longen het sterke aronakruid gebruikt en wel volgens het onjuiste principe: ..Veel helpt veel”. Maar het tegendeel is vaker waar: veel kan veel schade toebrengen. Wees daarom verstandig, ook bij voorjaarskuren. Houd rekening met uw lichamelijke conditie en ga niet overhaast te werk. Het lichaam moet de tijd krijgen zich aan de wijzigende omstandigheden aan te passen. Als u op deze wijze een kuur volgt, zal dit niet alleen uw gezondheid ten goede komen, maar ook uw prestatievermogen en kracht vergroten. En is dat niet de moeite waard?

Bloedzuiveringskuren

kuur starten met frambozen
Frambozen

Vroeger was het vooral op het platteland gebruikelijk ieder voorjaar een bloedzuiveringskuur te doen. Hiertoe werden groene blaadjes en bloemen geplukt waarvan men een thee trok, die ‘s morgens en ’s avonds werd gedronken. Het betrof de verse groene blaadjes van bramen, frambozen, aardbeien, de smalle weegbree, alsook de bloemen van het klein hoefblad en eventueel van de sleutelbloem. In plaats van met suiker werd deze thee met honing gezoet. 

Ook nu nog wordt deze voorjaarsdrank erg op prijs gesteld, we voelen ons er prettig bij. Wie deze thee regelmatig drinkt, kan er van op aan dat hij het lichaam van winterse slakken zuivert en nieuwe krachten opdoet. Hoewel verschillende wetenschappers het begrip „bloedzuivering” verwerpen als een verkeerd idee van de leek, betekent een zuivering van het bloed toch een stimulans voor de lichaamsfuncties en bewerkstelligt het in die zin ook een algehele zuivering. 
Volgens een oud-Indische opvatting kunnen en moeten de lichaamssappen van tijd tot tijd worden gezuiverd. Rasa is de oud-Indische naam voor lichaamssappen, en Rasayana Kaipa is de aanduiding voor een sapreinigingskuur naar het voorbeeld en de methode van het oude India. 

Een dergelijke kuur bestaat uil vier middelen, die de functie van de darm, de lever, de maag en de nieren stimuleren. 

  • Aloë complex zuivert en stimuleert de darm.
  • Curcuma complex, eveneens een kruidentablet, bevat curcuma-wortel en dient ler stimulering van de leverfunctie. Curcuima is als kruid te verkrijgen in de supermarkt.
  • curcuma kruidenHen speciale nierenthee, Guldenroededrank, bevordert de nier-functie en de uitscheiding van de blaasbestanddelen, stoffen die door de nieren in de urine worden uitgescheiden. 
  • Calami complex, een plantaardige essence bereid volgens een oud kruidenrecept dat Paracelsus naar Europa heelt gebracht. De hierin verwerkte planten zijn afkomstig uit het nabije en het verre Oosten. Het middel heeft een heilzame werking op het slijmvlies van maag en darmen. 

Deze vier middelen samen zorgen voor een soort voorjaarsschoonmaak, die patiënten met obstipatie en een trage stofwisseling ten goede komt. Deze boost lichaam energie, immuniteit en algemene gezondheid.

Na de Rasayanakuur passen wij nog een keer de aan het begin genoemde theekuur toe, die dan een extra krachtige werking heeft. 

Ja. ons lichaam zal ons nieuwe levenskracht schenken mits wij het maar goed verzorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *