Norit tegen winderigheid en opgezette buik

Bij last van winderigheid, ook wel genoemd flatulentie, en een opgeblazen gevoel kan het voor iemand vervelend zijn om zich in gezelschappen te mengen. Last van winderigheid kan vaak voor na het eten van een maaltijd. De oorzaak van winderigheid wordt dan vaak in verband gebracht met wat we gegeten hebben.

Last van winderigheid gaat vaak gepaard met een ongemakkelijk gevoel. Dikwijls is er sprake van teveel lucht in de darmen waardoor een gevoel kan ontstaan dat je continue gebruik moet maken van het toilet. Het wordt ernstiger als de darmklachten aanhouden. Een arts bezoeken is dan aan te raden.

Kunnen we winderigheid voorkomen ?

Is winderigheid te voorkomen ? Hoe voorkom je dat je een wind of scheetje moet laten ? In veel gevallen worden winderigheid veroorzaakt door bepaalde gewoonten. Door de gewoonte te veranderen of zelfs helemaal te laten of de oorzaak van winderigheid aan te pakken, kun je winderigheid over het algemeen voorkomen. Winden laten er van af willen is dus niet zo moeilijk !

Eet rustig

Door rustig een maaltijd te nuttigen en dus niet haastig te eten, kun je flatulentie voorkomen. Vaak wordt winderigheid veroorzaakt door opeenhoping van gas. Door snel grote brokken te eten, neem je tegelijkertijd ook veel lucht in. Dit veroorzaakt dan vaak snel daarna winderigheid.

Gewoon rustig of langzaam eten is dus een prima tip tegen winderigheid of flatulentie.

Vermijd koolzuurhoudende dranken

In koolzuurhoudende drank zit ook veel gas. Drank zoals cola, bier of sinas bevatten allemaal koolzuur.

Rustig drinken

Het rustig innemen van drank heeft hetzelfde effect als het rustig innemen van voedsel. Door grote slokken te drinken neem je ook direct veel lucht in, waardoor winderigheid ontstaat.

Eet de juiste eiwitten

Veel voedingsstoffen bevatten eiwitten. Sommige zijn reukloos. Andere eiwitten die in voedingsstoffen zitten kunnen ook nog eens enorm stinken bij winderigheid.

Zo is over het algemeen bekend dat in eieren, bonen en uien bij winderigheid ook nog eens enorm stinken.

Beperk het aantal koolhydraten

Beperk het aantal koolhydraten in uw voedsel. Als u winderigheid wilt voorkomen is dit een zeer goede remedie.

Zorg voor gezonde darmen

Winderigheid ontstaat in de darmen. Door deze gezond te houden en te zorgen dat voedsel op een goede manier wordt afgebroken in de darmen, kunt u veel doen aan winderigheid.

Yoghurt en kwark zijn goede producten om uw darmflora gezond te houden en dus winderigheid te voorkomen.