Ook bij vrouwen die zwanger zijn komt een opgezette buik of opgeblazen gevoel erg vaak voor.  Door het groeien van een kindje in de buik kunnen de organen natuurlijk onder druk komen te staan. Het gevolg kan zijn dat de zwangerschap gepaard zal gaan met een vervelend gevoel van een opgezette buik. Ook kan het zijn dat je last hebt van winderigheid.

Zeker in het begin van het zwanger zijn kan de buik gaan opspelen en kan er een opgeblazen gevoel ontstaan. Het gevoel van een opgezette buik tijdens de zwangerschap is overigens erg vermoeiend.

Je moet op gaan letten als de opgezette buik samen gaat met buikkrampen. Hevige buikkrampen als je zwanger bent is nooit goed. Je dient daarbij eigenlijk direct contact op te nemen met je huisarts of vroedvrouw.

Na de zwangerschap

Een opgezette buik blijven voelen na de zwangerschap komt overigens ook erg vaak voor. Men noemt dit ook wel het zwangerschapssyndroom, waarbij het nog steeds lijkt dat je zwanger bent.

Normaliter gaat dit gevoel na verloop van tijd gewoon weer weg en zal alles weer normaal aanvoelen. Als er daarna nog sprake is van een opgezette buik, kan dit dus niet meer van de zwangerschap zijn, maar zullen bijvoorbeeld darmklachten hiervan de oorzaak kunnen zijn.

 

 

Toch goed als je zwanger bent

Probeer altijd te blijven eten. Ook al voelt het niet goed en kleine hoeveelheid voedsel tot je nemen kan al helpen om meer regelmaat te krijgen. Herhaal deze methode dagelijks tot dat het vervelende opgeblazen gevoel verdwenen is. Daarnaast is beweging natuurlijk goed voor ieder mens. Ook is beweging erg gezond en belangrijk maar zorg ervoor dat je ook de noodzakelijk rust neemt.